Het IJssellandschap - Foto's van Wicher Naberman

Het IJssellandschap - Foto's van Wicher Naberman
Het IJssellandschap - Foto's van Wicher Naberman

Het Nederlandse rivierenlandschap is door de eeuwen heen een geliefd onderwerp geweest voor schilders en fotografen. De IJssel wordt tegenwoordig gezien als de mooiste rivier van Nederland door het afwisselende karakter van het omringende landschap. Wicher Naberman, wonende in de IJsselvallei, maakt al vanaf de jaren 80  foto´s van de IJssel en het veranderende IJssellandschap.  Denise de Costa zegt over zijn werk:´Je zou bijna naar de winter gaan verlangen. Je krijgt zin om op een koude winterdag met een dikke jas aan naar buiten te gaan en een lange wandeling langs de IJssel te maken´. De foto´s raken mij, zoals een gedicht ontroeren kan. Door zijn vakmanschap, zijn kunstenaarsblik en zijn grafisch talent toont Wicher niet zomaar "de linker IJsseloever tussen Deventer en Zwolle", maar zoiets als de poëzie van het landschap, zoiets als een bezield landschap.'

Product categorieën


Series - Zwart-wit (24)
Series - Zwart-wit

Etty Hillesum (15)
Etty Hillesum

Klein formaat - Kleur (8)
Klein formaat - Kleur

Panorama - Kleur (21)
Panorama - Kleur

Panorama - Zwart-wit (19)
Panorama - Zwart-wit

Locaties (46)
Locaties

Foto's op deze site

Op deze site staan de foto's die Wicher Naberman gemaakt heeft tussen 1979 en 1987. De foto's geven een uniek beeld van de linker IJsseloever tussen Deventer en Zwolle uit de periode voor de dijkverzwaring aan het eind van de 20e eeuw.

Groepering van de foto's

De foto's zijn verdeeld in een aantal groepen:

- Series   bestaat uit 60 foto's, thematisch verdeeld over 12 series in de formaten A3 en A4. Iedere serie wordt geleverd in een handgemaakte kartonnen doos. 
- Panorama   bestaat uit 19 panoramafoto's verdeeld over 2 series. De foto's variëren in lengte van 300 tot 100 cm. Hoogte van alle foto's is 40 cm.
- Etty Hillesum   bestaat uit 22 geselecteerde foto's uit groep 1, waaraan teksten van Etty Hillesum zijn toegevoegd. De foto's zijn verdeeld over 5 series in de formaten A3 en A4. Iedere serie wordt geleverd in een handgemaakte kartonnen doos.

 

De foto's uit groep 1 en 3 zijn door hun verpakking in een handgemaakte kartonnen doos aantrekkelijk als object voor verzamelaars.
De foto's uit groep 2 zijn door hun grote langwerpige formaat, de monochrome kleurstelling en het onderwerp uitermate geschikt voor grote representatieve ruimtes van bijvoorbeeld bedrijven en vertegenwoordigingen in binnen- en buitenland.

Alle foto's zijn te koop via de web-winkel.

 
 
© 2024 Het IJssellandschap - Foto's van Wicher Naberman